Le Champion

”Dankzij de inzet van de BigDataHub bij Le Champion hebben we niet alleen inzicht in onze 250.000 unieke deelnemers, 17.000 leden en 4.000 vrijwilligers, maar zijn ook primaire processen aan elkaar gekoppeld.” – Suzanne Liefting, Marketing Manager Le Champion

Organisatie
Le Champion is een van de grootste sportverenigingen van Nederland met 20.000 leden en jaarlijks 200.000 deelnemers. Hiervan doet 70 procent voornamelijk aan hardlopen, wordt er door 15 procent met name gefietst en wandelt 15 procent vooral. De vereniging is opgericht in 1969. Omdat het aantal mensen dat meedeed aan de evenementen elk jaar groeide, en er ook steeds meer evenementen bij kwamen, werd in 1986 de stichting Le Champion opgericht. Inmiddels werken er 28 professionals in samenwerking met 4.000 vrijwilligers.

Missie
Le Champion bevordert een gezonde en actieve samenleving. Dit doen we door mensen van alle leeftijden en van alle sportieve niveaus via aansprekende sportevenementen te enthousiasmeren om te gaan fietsen, hardlopen en wandelen. Plezier en persoonlijke topprestaties gaan daarbij hand in hand. 

We zijn trots op de langdurige samenwerking met Le Champion, organisator achter de Damloop, Amsterdam Marathon en vele andere evenementen.