• Home
  • Slimmer Rapporteren met PowerBI

Efficiënter rapporteren met PowerBI

Jouw doel

Van ondoorgrondelijke data naar heldere informatie. Niet langer uren lang rapportages maken in Excel maar een overzichtelijk en interactief dashboard. De oplossing: Microsoft PowerBI.

Het is weer zover.

Het einde van de maand is weer aangebroken. Jij of je managers willen weer weten hoe het gaat met de financiën, je verkopen, of een aantal KPI’s. In veel gevallen is dat elke weer een uitdaging. Verschillende bronnen, verschillende opmaak, verschillende cijfers. Om alles weer netjes te hebben bijgewerkt, kan maar zo weer een aantal uur werk kosten. En daarna moet je hetgeen je hebt gemaakt ook nog eens analyseren, want je wilt uiteindelijk wel iets kunnen zeggen over de cijfers die je hebt gegenereerd. Als die hoeveelheid informatie blijft toenemen kan ook het volume ervoor zorgen dat je het overzicht snel kwijt raakt.

Het delen van jouw sheets

Het kost je veel tijd om periodiek jouw Excel sheets helemaal bij te werken. Maar ze moeten op een moment worden gedeeld met anderen ter verantwoording. Het liefst deel je niet jouw sheet met het hele bedrijf, omdat er dan misschien iets stuk gaat. Of omdat de interpretatie van de gegevens door anderen misschien anders wordt gedaan dan je bedoeld had. In dat geval komt het nogal eens voor dat je nóg een Excel sheet maakt met de data die je daadwerkelijk wilt delen. Weer iets om maandelijks bij te werken.

Meer grip op je management rapportage?

Kun je dus wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van de juiste rapporten? Wordt de hoeveelheid data inmiddels een probleem waardoor je koffie kunt halen terwijl Excel een draaitabel bijwerkt? Wil je of wil je manager de rapportages toch altijd weer net even sneller als dat het tijd kost om deze te maken? Of moet het er gewoon allemaal net even wat mooier uitzien? Wil je meer gemak bij het delen van de kerncijfers met anderen in je bedrijf? Of ben je gewoon geen held met Excel of met data? Dan kunnen wij je helpen.

Bespaar tijd!

Eén van de dingen waar Excel gebruikers veel tijd mee kwijt zijn, is het combineren van verschillende sheets en lijsten om te komen tot een compleet beeld. Wij kunnen je helpen om het combineren van Excelsheets te automatiseren, zodat jij meer tijd hebt voor het analyseren van jouw data!

Maak mooiere rapportages

Excel biedt een aantal opties voor grafieken en kleuren. Maar als je écht mooie dashboards en rapportages wilt maken, dan komt je waarschijnlijk toch wat opties te kort. Wij kunnen je helpen jouw sheets te koppelen aan bijvoorbeeld Power BI, zodat jouw dashboards er nog professioneler uit komen te zien.

Verhoog de kwaliteit

Bij het verwerken van gegevens is één ding essentieel: de kwaliteit van jouw data. Wij kunnen je helpen jouw data te analyseren en kunnen je helpen deze op te schonen. Want schone data zorgt voor kwalitatief hoge rapportages!

Neem contact met ons op

Stationsplein 99 - 235, 1703 WE Heerhugowaardinfo@bigdatahub.nl+31 (0) 20 26 20 227