Sociaal Team Gouda 0-100+

Gouda, 30 september 2019

“Ons motto is: Samen Gouda. Inwoners van Gouda kunnen en willen wat voor elkaar betekenen. Daar geloven we in, daar zoeken wij naar en dat stimuleren we.”

De mensen van het Sociaal Team Gouda denken met hun inwoners mee over een passende oplossing voor hun zorgen en wensen. Zij ondersteunen bij het maken van een persoonlijk plan voor de toekomst. Heb je een vraag waardoor we vaker contact hebben? Dan krijg je een persoonlijk digitaal dossier, dat ook door jou zelf in te zien is.

“Wij zijn er voor iedereen van 0 tot 100+ jaar. Ook voor vragen over zorg voor kinderen of jeugd kun je bij ons terecht.”

Vanuit het Sociaal Team Gouda is de wens ontstaan om inzicht en controle in de zorgadministratie te krijgen. Maartje Jumelet van het Sociaal Team Gouda vertelt: “Dit inzicht hebben we gekregen door de implementatie van de rapportage- en analysetool BigDataHub. De BigDataHub zorgt ervoor dat we zelfredzaam zijn geworden in het opleveren van rapportages zonder dat hiervoor technische kennis vereist is.”

De BigDataHub maakt de vertaalslag tussen informatie uit het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) en de KPI’s die gemeenten graag inzichtelijk willen. Geautomatiseerd en continu up-to-date.

“Ik heb erg prettig contact gehad met Nigel, projectmanager bij BigDataHub. Tijdens de implementatie, en nu trouwens nog, staat hij voor ons klaar. Het contact is heel laagdrempelig en informeel, dat past goed bij ons als organisatie” aldus Maartje.

De mensen achter BigDataHub verzorgen desgewenst de begeleiding van gesprekken tussen de gemeenten, zorginkopers en de zorg leverende instellingen. En daar ligt ook de toegevoegde waarde. Niet alleen levert men de BigDataHub, er is ook kennis van het werk van zorgprofessionals en de financiële kant van zorgverlening anno 2019.

Maartje Jumelet, Sociaal Team Gouda