• Home
  • Zorgeloos (big)data

Zorgeloos (big)data

Data is hot. Iedereen heeft het, iedereen wil het en we hebben er allemaal mee te maken. Maar, wat heb je er nu echt aan? En wat is dan Big Data en wat betekent het voor je als je bijvoorbeeld in de zorg werkt? In dit blog neem ik je mee langs deze vragen en vertel ik meer over waarom wij gepassioneerd zijn over data én de zorg.

Big bigger biggest data?

We werken allemaal met computersystemen waarin we gegevens van clienten, patiënten, klanten, leveranciers en relaties bewaren. Ook bewaren we gegevens over wat ze voor behandeling krijgen, producten ze kopen of juist wat we van deze partijen zelf afnemen. Deze informatie noemen we ‘data’. Trek je dat door naar gegevens die buiten je eigen bedrijven verkrijgbaar is of bijvoorbeeld zo groot groeit dat het niet meer in een regulier data beheer systeem past dan wordt het ‘big data’. Wij zien dit echter ook graag in perspectief: voor een bedrijf met enkele honderden klanten kan het overzien van alle informatie al een hele klus zijn en daarmee de eigen ‘big data’. Voor veel organisaties geeft dit aardige kopzorgen, dus de vraag is hoe je zorgeloos (big)data kunt gebruiken.


Uiteindelijk worden we allemaal patiënt

Dan door naar de vraag waarom we zo gepassioneerd zijn over ‘de zorg’. Los van dat we al sinds het bestaan van ons bedrijf bijna 5 jaar geleden actief zijn in de zorg, zijn we onder de indruk van de professionaliteit van de mensen in de zorg en de gedrevenheid waarmee zorgprofessionals elke dag opnieuw zorgen voor anderen. Tegelijkertijd is het speelveld flink veranderd, of het nu gaat om jeugdzorg, maatschappelijk hulp, GGZ of ziekenhuizen – de eisen die aan deze organisaties gesteld worden op het gebied van vastlegging, rapportages, controlling, verantwoording en sturing zijn erg complex geworden.

En laten we eerlijk zijn: niet iedereen is een data-specialist. Net zoals dat ik mijn auto naar de garage breng, zien wij onszelf graag als dé partij om je ‘data-vraagstukken’ heen te brengen. Of het nu gaat om het verkrijgen van advies over inrichting tot aan de managementrapportages en verantwoording – wij zijn je dataclub. We weten dat onze kennis meerwaarde biedt in het effectiever maken van je zorgorganisatie, administratieve last kan verlagen en we kunnen helpen om processen te automatiseren. En dit doen we niet alleen omdat we alles weten over data, maar ook over zorgprocessen. Recent vroeg een relatie aan mij waarom ik met zoveel enthousiasme over uitdagingen in de zorg sprak schoot het volgende me te binnen: uiteindelijk worden we allemaal patiënt.

BigDataHub – een bigdata club!

Zoals je onder ‘team’ kunt zien zijn we een enthousiaste club mensen, bezig met waar we blij van worden én goed in zijn. Geboren uit de overtuiging dat we met onze kennis en kunde meer kunnen betekenen voor het MKB+ zijn we 5 jaar later rustig doorgegroeid tot een diverse en professionele groep mensen die elke dag werken aan het succes van onze klanten. Overigens verzorgen we niet alleen zorgeloze data voor onze klanten in de zorg, maar zijn we ook actief in onder andere de fitness branche en sport.

Ook ‘iets’ met data doen, maar weet je nog niet wat? Vraag de kosteloze en vrijblijvende quickscan aan, dan bekijken we samen de mogelijkheden om zorgeloos met (big)data om te gaan.

One Comment

leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.